És temps de pactes a l'ajuntament de Barcelona i l'alcaldessa en funcions, Ada Colau, ha començat a donar pistes sobre les seves preferències. En una entrevista a TV3, Colau ha recordat que als darrers comicis van guanyar "les forces progressistes" i que, per tant, es va sorprendre per l'oferiment de Manuel Valls. L'alcaldessa en funcions ha assegurat que es va sorprendre quan Valls, sense demanar res a canvi, va oferir els seus sis regidors per evitar un alcalde independentista a Barcelona.

Colau ha insistit en indicar que "no està escrit enlloc que sigui impossible que es posin d'acord ERC i PSC" i és per això que creu que "toca teixir consensos amplis". A més, ha matisat que "els socialistes i Esquerra han pactat en altres ciutats".

D'altra banda, el que sí que ha descartat la dirigent dels comuns és un pacte amb JxCat: "Si volem mantenir les polítiques valentes que hem fet, és impossible un pacte amb JxCat".

Finalment, ha fet una crida a posar els interessos de la ciutat al davant i oblidar els interessos de partit, i ha tornat a reivindicar "un acord ampli d'esquerres". L'alcadessa ha acabat l'entrevista dient que per ara només ha parlat amb Collboni per telèfon i no preveu renir-se amb Valls.