El conseller d'Acció Exterior, Ernest Maragall, ha criticat aquest dimecres la "intimidació" del ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, per haver recorregut la reobertura de delegacions de la Generalitat a l'estranger.

"Hi ha com una espècie de vici tribunalístic al Govern d'Espanya", ha assenyalat en declaracions als mitjans des de Berlín, on ha acudit a la reobertura de la Delegació a Alemanya al costat de la delegada, Marie Kapretz.

Maragall ha assegurat que el Govern no busca la confrontació amb Exteriors, sinó que seguirà "amb la mà estesa per trobar vies d'enteniment".

"No tenim cap interès de mantenir conflictes formals i de tan poc abast real. Volem treballar, ser presents, representar i influir. Això és el que farem", i ha augurat que el recurs se solucionarà, ha informat la Conselleria en un comunicat.

Maragall, que ha negat haver rebut cap notificació sobre el recurs, ha lamentat que el seu antecessor, Raül Romeva, es trobi empresonat i no hagi pogut acudir a l'acte de reobertura, "un camí que mai s'hauria d'haver interromput".

"La nostra representació a l'exterior serà enfortida i apoderada. Mira lluny i sap on va", ha destacat, i ha revelat que el 27 de setembre es reobrirà la Delegació de la Generalitat al Regne Unit i Irlanda, a Londres, amb el delegat Sergi Marcén.

També ha explicat que pròximament es reobriran les d'Itàlia i Suïssa capitanejades, respectivament, per Lucca Bellizzi i Manuel Manonelles.