L'alcaldable d'ERC a les eleccions municipals a Barceolna, Ernest Maragall, ha carregat contra l'actual alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, per la seva política municipal envers el comerç local. "Aquest Ajuntament està aconseguint convertir Barcelona en una ciutat de souvenirs", ha afirmat. Així, des de la porta del Mercat de l'Estrella, Maragall ha criticat l'abandonament de l'actual govern municipal del comerç local de la ciutat. En aquest sentit, ha assenyalat que el consistori no fa prou per preservar el comerç de proximitat."El model de ciutat del govern Colau-Collboni és aquest, desertització comercial, tancament de locals, pèrdua de comerç de proximitat i sobreabundància d'un tipus de comerç que no està orientat a la ciutadania de Barcelona", ha assenyalat. 

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats
 

📝 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista
 

El candidat republicà, que ja va guanyar les eleccions municipals el 2019, també ha assegurat que "el govern Colau-Collboni és el paradigma del que l'evolució de Barcelona no ha de ser". "És una evolució de degradació de la qualitat de l'espai públic, també associada amb aquesta desertització comercial, amb aquesta incapacitat d'executar plans d'usos amb el degut equilibri i amb la deguda possibilitat de créixer des del punt de vista comercial", ha declarat. Sobre els mercats municipals, ha lamentat que n'hi ha molts que "no funcionen". "Es tanquen parades i no se n'obren", ha reblat.

Per posar fi a la crisi que, segons Maragall, pateix el comerç local barceloní, ERC proposa "prendre seriosament el diàleg amb el sector comercial". I ho vol fer amb una estratègia triple. En primer lloc, creu que cal regular, és a dir, tirar endavant plans d'usos sempre que calgui. En segon lloc, actuar en les zones on té sentit recuperar teixit comercial. I, en tercer lloc, fomentar aquest comerç de proximitat, tot ajudant a la digitalització dels establiments. "Estem en condicions de liderar aquestes polítiques actives per recuperar la identitat comercial de Barcelona", ha assegurat.

La nova ubicació del Mercat de l’Estrella no satisfà a tothom

La intenció de l’Ajuntament de Barcelona de situar la carpa provisional del Mercat de l’Estrella a la zona on actualment es troba el llac dels Jardins del Baix Guinardó no ha deixat satisfets els paradistes. I tampoc no ha agradat al veïnat, ja que dues associacions veïnals del Baix Guinardó ja s'han mostrat contràries al projecte. Aquestes dues associacions, que ja van aconseguir frenar el projecte de traslladar el mercat als Jardins, veuen ara com es torna a plantejar l’ocupació dels jardins. Val a dir, però, que aquesta darrera proposta suposa no haver de talar arbres.