El conseller d'Exteriors, Ernest Maragall, ha carregat contra el ministre de Defensa i Afers Exteriors, Josep Borrell, durant el ple d'aquest dijous a la tarda. Com a resposta a una interpel·lació al Govern del diputat d'ERC Ruben Wagensberg sobre la venda d'armes de l'executiu espanyol a l'Aràbia Saudita, Maragall ha constatat que els eurodiputats socialistes voten a favor de condemnar aquesta pràctica.

El conseller també ha recordat que el president espanyol, Pedro Sánchez, va defensar mantenir la transferència d'arsenal bèl·lic. "És aquesta la coherència que hem d'acceptar?", ha preguntat. Al seu torn, Wagensberg ha asseverat que l'economia i les relacions internacionals no han d'estar per sobre del dret a la vida.

Maragall ha interpel·lat Borrell i tot el govern espanyol per preguntar, a més, per què s'ha d'acceptar que els beneficis econòmics d'un sector concret "passin per sobre" dels compromisos amb la Unió Europea. El conseller ha defensat que la venda d'armes a l'Aràbia Saudita no compleix la normativa europea i que, per tant, és "il·legal" perquè vulnera els Drets Humans.

"Preguntem a Borrell i al govern espanyol: és aquesta la combinació entre interessos i valors?", ha insistit Maragall.