El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha acusat Xavier Trias del declivi del català. "El període de govern del senyor Trias a Barcelona, l'època de la barra lliure i el lliure mercat en tots els sentits, és el punt d'inflexió negatiu per la nostra llengua a Barcelona", ha afirmat Maragall davant la biblioteca Francesc Candel a Barcelona. En aquest sentit, i amb l'objectiu d'impulsar l'ús del català, Maragall ha explicat que el seu programa electoral inclourà un pla d'entorn per a promocionar el català, seguint els passos de la campanya que ha impulsat la Generalitat. El candidat proposa que la Diputació de Barcelona formi part del Consorci de la Normalització Lingüística i que, amb els seus recursos, actuï com a motor actiu de la ciutadania.

També suggereix impulsar un programa que impliqui tots els equipaments, com ara escoles o biblioteques, crear un comissionat per a la llengua que depengui de l'alcaldia i que treballi el contingut de l'oficina per la llengua, utilitzar el català com a preferent a tots els àmbits institucionals o fer complir les clàusules lingüístiques en la contractació pública. Alhora, Maragall vol garantir que la publicitat de l'Ajuntament a tot arreu sigui sempre en català, acompanyada de qualsevol altra llengua, i que es generin ajudes als comerços i empreses que atenen en català.

De nou, Maragall ha reclamat a Trias que "digui clarament que no acceptarà els vots del PP" després de les eleccions municipals per accedir a l'alcaldia. I és que el cap de llista d'ERC creu que el PSC, JxCat i el PP estan configurant "una aliança" o "comptar" amb els vots dels populars. "Acceptar els vots del PP per a governar Barcelona seria incoherent, incompatible i antidemocràtic", ha advertit.

Maragall acusa Colau de fer servir la denúncia per fake news per parlar sobre ella mateixa

El candidat d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha acusat l'alcaldessa Ada Colau "d'aprofitar" les 'fake news' per parlar d'ella mateixa. L'alcaldable ha celebrat la denúncia de l'Ajuntament dels autors d'un missatge viral sobre l'empadronament irregular de persones magribines. "És una actitud incompatible amb el que ha de voler dir Barcelona", ha valorat Maragall, que ho ha titllat "d'inacceptable". Tanmateix, ha afegit que Colau "no és la primera vegada que ho aprofita per a parlar d'ella" i que "això ja forma part d'una actitud reconeguda". D'altra banda, Maragall ha afirmat que el mandat de Xavier Trias (JxCat) va suposar un "punt d'inflexió negatiu" per al català i ha anunciat diverses propostes per millorar l'ús social de la llengua.