L'ex-primer ministre de França Manuel Valls impartirà classes a Esade Law School durant el curs acadèmic 2018-2019 després de la signatura d'un acord de col·laboració pel qual assumirà la direcció de l'assignatura 'Processos migratoris i geografia urbana. Valls encara no ha desvetllat si encapçalarà la candidatura de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona per a les eleccions del maig del 2019.

El degà d'ESADE Law School, Eduardo Berché, ha afirmat que "la incorporació de Manuel Valls a Esade permetrà que els alumnes del Grau en Dret i Global Governance puguin viure l'experiència única d'aprendre i conèixer la visió d'una persona que ha estat en la primera línia de la política internacional".

Per al degà, la presència de "líders globals" en el programa "acosta el coneixement a la pràctica, impulsa la reflexió i el debat a classe sobre les principals qüestions d'ordre global del moment i permet als alumnes estar més ben preparats per als seus futurs reptes professionals en un entorn internacional".

Manuel Valls, llicenciat en Història per la Universitat de París I Tolbiac, va ser alcalde d'Évry i conseller regional, abans de ser ministre de l'Interior (2012-2013), amb competències en assumptes d'immigració, i finalment primer ministre de França (2014-2016).