L'exprimer ministre francès Manuel Valls ha donat allargues avui en una entrevista a France Inter, a la possibilitat de presentar-se de candidat de Ciutadans a les eleccions municipals de Barcelona, i ha indicat que "per sobre de tot" s'estima França. Segons Valls, no prendrà la decisió abans de "setmanes o mesos".

"Jo em miro la proposta que em va fer l'organització Ciutadans d'a prop, amb molt interès. Però no he pres cap decisió, perquè és una decisió política i personal molt transcendent. A més jo respecto molt els barcelonins i, permeti-m'ho dir també, m'estimo per sobre de tot França. M'ho miro d'a prop i em donaré algunes setmanes, alguns mesos, per prendre la decisió", ha indicat.

Valls ha fet les declaracions donant allargues quan ha transcendit que va participar en un sopar accidentat amb empresaris de Barcelona, al qual van assistir Josep Oliu, Antón Costas, Emilio Cuatrecasas, Juan José López Burniol, Narcís Serra, Marian Puig i el director de La Vanguardia, Màrius Carol. Valls els va retreure passivitat amb l'independentisme i no es va quedar ni al cafè.  

"Sou la burgesia catalana, l'elit del país, i no heu fet res. Una burgesia que no lidera, que no guia, no és una burgesia: només és un club de petulants i de rics", hauria dit Valls.