Dos dels vuit professors de la Seu d'Urgell investigats per un presumpte delicte d'incitació a l'odi en relació l'1-O continuen encausats. El jutjat d'instrucció nº 1 de la Seu d'Urgell ha mantingut les diligències contra les dues professores del col·legi Mossèn Albert Vives mentre que ha arxivat provisionalment la causa contra la resta dels investigats. La defensa no està d'acord amb aquest sobreseïment provisional i pensa presentar recurs. Considera que si no hi ha fet delictiu, no hi ha raó perquè l'arximent sigui provisional.

La investigació de les dues professores encausades continuarà l'11 d'abril amb la realització de dues proves pericials sol·licitades per la fiscalia; una exploració dels menors; i una prova psicològica als nens per determinar la veracitat de les acusacions. 

Denúncies per incitació a l'odi

El cas es va obrir després que diverses famílies denunciessin que a les escoles s'havia debatut sobre l'1-O i l'actuació dels cossos policials. Segons les denúncies, un dels alumnes hauria sofert ''humiliacions, insults i fins i tot agressions'' perquè la seva mare és policia. Als centres s'haurien fet afirmacions com "la Guàrdia Civil és dolenta i pega a la gent". Les denúncies van afectar el director i quatre professors del col·legi públic Mossèn Vivies, la directora i un mestre de l'escola Pau Claris i la directora de l'escola La Salle. Els investigats, que van declarar el 7 de novembre juntament amb els denunciants, van negar les ascusacions i van quedar en llibertat sense mesures cautelars.