El pseudosindicat d'extrema dreta Manos Limpias insisteix en l'ofensiva via jutjats contra l'entorn del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Si ja va començar per la denúncia contra la seva dona, Begoña Gómez, per presumpte tràfic d'influències, ara apunta contra el seu germà, David Sánchez. Manos Limpias ha interposat una denúncia davant un jutjat de Badajoz contra el germà del cap de l'executiu estatal per diversos suposats delictes fiscals, contra Hisenda i la Seguretat Social, com malversació, frau i exaccions il·legals, segons ha avançat aquest dimarts El Periódico. Els presumptes fets que es denuncien se sustenten a la denúncia, també en aquest cas, mitjançant retalls de premsa.

La denúncia és contra el germà de Sánchez, a qui atribueix el càrrec de coordinador d'Activitats dels Conservatoris de Música de l'Àrea de Cultura, Joventut i Benestar Social de la Diputació Provincial de Badajoz; contra el president de la Diputació de Badajoz, Miguel Ángel Gallardo, i contra el cap del Servei de Suport Jurídic i Inspecció de l'Àrea de Recursos Humans i Règim Interior de l'òrgan supramunicipal extremeny, Alejandro José Cardenal.

En concret, la denúncia cita un article del diari El Debate en el qual s'assegura que David Sánchez és director de l'orquestra del Conservatori Superior de Música de Badajoz des de fa set anys i que presumptament rarament la dirigeix, així com que no assisteix al seu lloc de feina a la Diputació Provincial de Badajoz "tret d'ocasions comptades". Un article que, segons explicita Manos Limpias a la denúncia, "no ha estat desmentit".

Manos Limpias vincula el germà de Sánchez al cas Koldo 

Manos Limpias també assegura a la denúncia que un informe de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil incorporat en la investigació del cas Koldo assenyala que el principal comissionista de la trama, Víctor de Aldama, va desviar diners de les comissions il·legals per la venda de mascaretes a quatre societats amb seu al poble portuguès d'Elvas. I, tot seguit, el pseudosindicat afegeix: "Al marge de les vinculacions conegudes d'aquest empresari amb Begoña Gómez Fernández —dona del president del govern espanyol, Pedro Sánchez Pérez-Castejón—, casualment, o no tant, en aquest poble resideix el seu germà David Sánchez Pérez-Castejón".

Begoña Gómez, investigada

Qui de moment sí que està sent investigada per un tribunal és la dona del president Sánchez, Begoña Gómez. El jutge que va rebre la denúncia de Manos Limpias tracta Gómez com a investigada en el procediment des que va obrir diligències prèvies, el passat 16 d'abril, si bé no l'ha citada a declarar. Així ho mostren les resolucions dictades pel jutge del jutjat d'instrucció número 41 de Madrid, Juan Carlos Peinado, i que es troben al sumari el secret del qual acaba d'aixecar i al qual ha tingut accés EFE. La Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil, per la seva banda, no veu indicis del presumpte tràfic d'influència pel qual s'investiga la dona del president, segons un informe enviat al jutge Peinado la setmana passada. La denúncia de Manos Limpias atribuïa tràfic d'influències a Gómez per, suposadament, intercedir en benefici d'Air Europa, rescatada pel govern espanyol.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!