El cap de setmana del 26 i 27 d'octubre serà d'alt voltatge al carrer. Per al dissabte, l'Associació de Municipis per la Independència i Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana preparen diversos actes de rebuig a la sentència. I diumenge, se l'ha reservat Societat Civil Catalana per a una manifestació per expressar que estan "fins al gorro". Per si no n'hi hagués prou, el gran clàssic Barça-Madrid coincidirà també aquell cap de setmana. 

Alcaldes a Palau

Els gairebé 800 alcaldes dels municipis adherits a l'AMI protagonitzaran dissabte 26-O un gran acte al Palau de la Generalitat amb el president Quim Torra. Serà una posada en escena similar als que van celebrar-se durant les presidències de Carles Puigdemont i Artur Mas, els anys 2017 i 2014, dies abans de l'1-O i del 9-N. Centenars d'alcaldes i alcaldesses van anar a Palau amb les seves vares per donar suport als aleshores presidents. 

Gran marxa del sobiranisme

Com ja va avançar dilluns ElNacional.cat, més d'un centenar d'entitats de la societat civil han iniciat ja els preparatius per organitzar una gran mobilització transversal el proper dissabte 26 d'octubre

Ja aquest dilluns, coincidint amb la publicació de la sentència, van aplegar-se a la Plaça Sant Jaume per llegir un manifest de rebuig al veredicte i de defensa dels "drets fonamentals d'expressió, manifestació, lliure associació i dissidència política". Entre els convocants hi ha la major part de les principals associacions de Catalunya, des dels sindicats més grans com CCOO i la UGT a Òmnium Cultural i l'ANC. Clicant aquí es pot consultar la llista. 

Fonts d'aquestes entitats confirmen a aquest diari que la intenció de la plataforma és agrupar en una mateixa protesta les diverses sensibilitats polítiques. És a dir, fent anar de la mà independentistes i no independentistes. 

Aquell mateix dia, a la una del migdia, es juga el Barça-Madrid. En principi el partit es disputa al Camp Nou, però La Liga ha sol·licitat canviar el calendari per intercanviar anada i tornada i que el primer clàssic, el del 26-O, sigui al Bernabéu per evitar possibles incidents. 

Societat Civil Catalana reivindica l'unionisme

La principal organització unionista de Catalunya, Societat Civil Catalana, ha anunciat aquest dimarts que convoca al carrer tots aquells qui estiguin farts de l'independentisme el proper diumenge 27 d'octubre. És a dir, l'endemà de les mobilitzacions independentistes. 

Segons ha explicat el seu president, Fernando Sánchez, el leimotiv serà "reconstruir Catalunya" amb una "onada tranquil·la i serena".