Acció, reacció. Com la tercera llei de Newton, l'acció del Tribunal Suprem de condemnar a entre 9 i 13 anys de presó els líders independentistes catalans ha generat automàticament una reacció popular i institucional que pretén ser sostinguda en el temps. Segons ha pogut saber ElNacional.cat, més d'un centenar d'entitats de la societat civil s'han associat, impulsades per Òmnium Cultural, per engegar ja els preparatius per organitzar una gran mobilització transversal el proper dissabte 26 d'octubre

Ja aquest dilluns, coincidint amb la publicació de la sentència, s'han aplegat a la Plaça Sant Jaume per llegir un manifest de rebuig al veredicte i de defensa dels "drets fonamentals d'expressió, manifestació, lliure associació i dissidència política". Entre els convocants hi ha la major part de les principals associacions de Catalunya, des dels sindicats més grans com CCOO i la UGT a Òmnium Cultural i l'ANC. Clicant aquí es pot consultar la llista. 

Fonts d'aquestes entitats confirmen a aquest diari que la intenció de la plataforma és agrupar en una mateixa protesta les diverses sensibilitats polítiques. És a dir, fent anar de la mà independentistes i no independentistes per confluir en una "gran manifestació transversal el pròxim 26 d'octubre". La data coincideix amb el gran clàssic Barça-Madrid, que es disputarà a la 1 de la tarda. 

Aquell mateix dissabte, el president de la Generalitat convocarà un gran acte al Palau de la Generalitat en col·laboració amb l'Associació de Municipis per la Independència.