Entitats, sindicats, partits polítics, centres socials i diverses plataformes de l'esquerra i el nacionalisme al País Valencià es manifestaran aquest dissabte a València amb el lema 'Contra el feixisme i per les llibertats'. La convocatòria ha estat presentada en roda de premsa aquest dimecres al Teatre Micalet de València com una "resposta massiva, unitària, plural i transversal a les agressions feixistes, masclistes i xenòfobes patides el passat 9 d’Octubre". Al respecte, contextualitzen aquests agressions en l'actuació de l'anticatalanisme arran de la situació política a Catalunya "detonant i excusa per activar el mecanisme de l'odi al diferent". Arran, Endavant, Podem, Esquerra Unida del País Valencià, Intersindical Valenciana, CGT, CNT, COS i Escola Valenciana són algunes de les organitzacions que donen suport a la manifestació.

La mobilització partirà de la plaça Sant Agustí de València i finalitzarà a la plaça d'Amèrica, ampliant així el recorregut de la manifestació del passat 9 d'octubre "que no es va poder fer amb normalitat i ara demostrarem que sí", segons que ha explicat Carles Urtubia, un dels organitzadors. 

Durant la roda de premsa, s'ha llegit el manifest unitari de la convocatòria que denuncia “l'alarmant impunitat amb la que van insultar i vexar (“puta, guarra, golfa o gorda”), amenaçar (¡os vamos a matar!; aneu-se'n a Catalunya! O ¡mañana nos vemos en el trabajo!”) i agredir a totes les persones que ens trobàvem a Sant Agustí o en altres punts de la manifestació". El text remarca que aquesta impunitat "necessita de la complicitat d'un Estat i dels seus cossos policials, així com de determinats mitjans de comunicació. Uns assenyalen i altres actuen. Així, aprofitant el context polític generat arran de la situació a Catalunya, l'anticatalanisme va ser detonant i excusa per a activar el mecanisme de l'odi. Odi al diferent.”

Per les entitats convocants, “els fets del 9 d'octubre no són un atac contra les persones que es vam manifestar, sinó que són un atac directe contra totes aquelles persones que entenem que tenim dret a viure la vida amb llibertat. Perquè ahir vam ser nosaltres i demà pots ser tu. Per això, la indiferència mai pot ser la resposta contra el feixisme. Perquè amb la indiferència el feixisme creix, es normalitza i s'organitza.”

Els convocants assenyalen que la manifestació és només un "punt de partida", un "prou" i un "recuperem els carrers". En aquest sentit, manifesten que "l'antifeixisme no és qüestió d'un dia, sinó que és una pràctica i actitud diària que hem d'exercir totes des de tots els àmbits: a les nostres feines, al bar, al gimnàs, al mercat, a l'escola o institut… a tot arreu. Perquè el feixisme avança si no se'l combat.”