La manifestació a favor de la farsa de Tabàrnia ha reunit aquest matí a la Via Laietana de Barcelona unes 15.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, que han fet crits espanyolistes, entre ells "Puigdemont a prisión".

L'acte ha començat amb una ofrena floral irònica davant el monument al conseller en cap de Barcelona, Rafael Casanova. Casanova s'hagués quedat parat si 304 anys enrere li haguessin explicat que milers de persones es manifestarien contra el procés independentista davant del seu monument.

Els crits de "Visca Espanya", "sóc català, soy español" i l'omnipresent cant unionista de "yo soy español, español, español" han substituït els problemes de micròfon dels organitzadors.

Les banderes inventades de Tabàrnia s'han barrejat amb les d'Espanya i les bufandes grogues i vermelles. Abans de desfilar cap a Via Laietana, els organitzadors han citat els noms de les entitats que han impulsat la manifestació, acompanyades de crits que recorden els que es fan quan es recita una alineació.

Mentre baixaven per la Via Laietana, on la setmana passada es va celebrar la manifestació contra la presència del rei Felip V, s'han sentit crits de "Puigdemont a prisión" i "no somos fachas, somos tabarneses". De camí a la plaça Sant Jaume, alguns manifestants ha aprofitat per comprar banderes d'Espanya i quan han passat per davant de la comissaria de la Policia Nacional s'han posat a cridar als agents espanyols "esta es nuestra policía".

Un cop a la plaça Sant Jaume, alguns dels concentrats han cridat contra l'alcaldessa, Ada Colau. L'eufòria s'ha desfermat entre els espanyolistes quan, d'un dels carrerons, s'ha obert pas una furgoneta vermella. Esperaven que d'ella en sortís Albert Boadella i s'han posat a cridar "president, president". Els organitzadors, però, ha aclarit que Boadella no apareixeria per enlloc.

Els concentrats han cridat contra una estelada que penja en un dels balcons de la plaça, mentre altres cridaven hurres a la Guàrdia Civil i a la Policia Nacional. Un dels presents ha respost cridant "viva las mujeres calientes". Abans d'acabar, un dels portaveus no s'ha estat de proclamar que eren 2 milions. En realitat, 15.000 persones.