El Comitè de Solidaritat Catalana, que agrupa nombroses entitats de la Catalunya Nord en solidaritat amb els presos polítics i exiliats, ha convocat una manifestació republicana catalana diumenge vinent a les 10 hores a Cotlliure (Rosselló) coincidint amb la visita que hi té previst efectuar el president espanyol, Pedro Sánchez. Serà la primera vegada que Sánchez trepitja terra catalana després que va trencar les negociacions amb els partits independentistes catalans al Congrés espanyol, si bé ho farà a l'Estat francès.

El Comitè es queixa que amb motiu d'aquesta visita el govern espanyol "vol imposar un 155 a la Catalunya Nord" amb la complicitat de la prefectura francesa, per les mesures policials que es preveuen, i la prohibició d'accedir al cementiri de Cotlliure i al monòlit dels exiliats a Argelers, l'altre punt que visitarà Sánchez. A Cotlliure el president espanyol vol visitar la tomba d'Antonio Machado.

Comitè solidaritat catalana manifestacio

"Des del Comitè de Solidaritat Catalana denunciem que Pedro Sánchez, representant del PSOE, còmplice del 155 i de la monarquia, vingui a Catalunya Nord per a homenatjar una concepció d’Estat (la República) a la qual ataca en el dia dia a Catalunya", assenyalen. "Entenem que Pedro Sánchez és avui el primer ministre d’un Estat que ha empresonat responsables associatius, i responsables polítics legalment elegits. Entenem que Pedro Sánchez és el president d’un Estat europeu amb presos polítics, un fet que jutgem inacceptable", afegeixen. 

El Comitè recomana accedir a Cotlliure en tren des de Perpinyà, Elna o Argelers per 1 euro, i demana que els manifestants portin banderes catalanes i estelades, així com llaços grocs.