Després de l'empresonament del vicepresident i els consellers del Govern, les entitats sobiranistes volen intensificar la mobilització, que entri en "una nova fase". És per això que organitzaran una "setmana de la llibertat" que culminarà el proper dissabte 11 de novembre amb una gran manifestació a Barcelona. Així ho han anunciat aquest divendres a la tarda els vicepresidents de l'ANC i Òmnium, Agustí Alcoberro i Marcel Mauri, que han assegurat que volen convertir l'11-N en un "nou 11-S". 

cartell manifestacio 12n

La “setmana dela llibertat” es concretarà en tota una sèrie d’activitats que culminaran a la gran manifestació de dissabte. La setmana començarà aquest mateix divendres a les set de la tarda davant dels ajuntaments de les principals ciutats i capitals de comarca del país per mostrar el rebuig a la repressió de l’Estat espanyol. El diumenge 5 de novembre al matí les entitats organitzaran una encartellada amb els cartells de la manifestació de l’11-N, i també s’han sumat a la vaga general convocada per alguns sindicats el dimecres 8 de novembre, que volen convertir en una “aturada general de país”. De la mateixa manera, han animat a mantenir les cassolades cada nit.

Les entitats sobiranistes han assegurat que tenen la intenció de convertir la concentració de l’11 de novembre en una manifestació com les de la Diada, que tingui les mateixes dimensions, tant per les xifres d’assistència esperades com pel ressò internacional. L’objectiu, han explicat, és “desbordar els carrers de Barcelona perquè tot el món vegi que som un poble de pau que només reclama la llibertat dels seus presos polítics”.

Inicialment s’havia de celebrar el diumenge 12 de novembre, però finalment s’ha avançat un dia. Per ara, encara no hi ha detalls sobre la ubicació, el recorregut i la logística, uns extrems que s’anunciaran durant els propers dies.

Llista conjunta?

L’Assemblea és l’entitat que en els últims dies ha apostat més clarament per una llista unitària el 21-D. En aquesta línia s’ha pronunciat Agustí Alcoberro: “Creiem que aquestes eleccions tenen molts punts que no les fan legítimes, però són una oportunitat perquè les forces de la República puguem revertir la situació i revalidar la majoria parlamentària”, ha defensat. És per això que convocaran una taula amb els partits polítics per parlar-ne.

Òmnium Cultural, tanmateix, prefereix no posicionar-se. Marcel Mauri ha considerat “positius” els debats sobre aquesta qüestió i veu amb bons ulls la “unitat d’acció”, tot i que ha preferit no opinar sobre la manera de concretar aquest principi d’unitat. “Està clar que a demòcrates i a ganes d’anar a les urnes no ens guanya ningú”, ha afirmat.