Les entitats Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana i l’Associació Catalana de Drets Civils han convocat una gran manifestació a Barcelona aquest dissabte per seguir exigint la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

Sota el lema "Ni presó ni exili, us volem a casa", les entitats convocants confien que sigui una mobilització multitudinària en defensa de les llibertats. Les entitats volen expressar que l'acostament dels presos "no és un gest polític" i per això exigeixen el seu alliberament immediat.

Cartell manifestacoió 14 juliol

Quan i on?

La manifestació començarà a les 7 de la tarda a la cruïlla dels carrers de Tarragona i Diputació, a tocar del Parc de Joan Miró, i arribarà fins a les portes de la presó Model, com a símbol de la repressió. La marxa avançarà pel carrer Tarragona fins a l'avinguda Josep Tarradellas, on hi haurà un escenari des d'on es faran parlaments.

Com arribar-hi?

La recomanació és arribar-hi en transport públic. Les estacions de metro més properes són Espanya (L1, vermella) i Tarragona (L3, verda). També és possible arribar-hi amb autobusos: l'H12 i el D20. L'Estació de Sants també està molt a prop del punt final de la manifestació.

A més, cal tenir en compte les afectacions a la circulació del trànsit per la manifestació des de les sis de la tarda fins a les nou:

Afectacions transit manifestació 14 juliol

Qui hi participarà?

L'acte final estarà presentat per l'actor Albert Bufill i hi intervindran els portaveus de les entitats convocants: la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, i un representant de l'Associació Catalana de Drets Civils. També hi seran presents els familiars dels presos i exiliats.

Altres recomanacions

S'espera que a aquella hora la temperatura de Barcelona fregui els 30 graus. Per això, els convocants demanen als assistents que vagin a la marxa ben protegits contra la calor, amb gorres i aigua per anar-se refrescant durant el trajecte. També aconsellen dur roba i calçat còmodes per fer el recorregut.