Unes 2.500 persones s'han manifestat avui pels carrers del centre de Palma per protestar contra el projecte de decret que aprovarà el Govern balear per exigir el coneixement del català als treballadors de la sanitat pública de les illes. La marxa ha estat organitzada per la plataforma ciutadana "Mos Movem, en Marcha, Let's go" i el lema era "Els idiomes no salven vides-Por una sanitat sense fronteres lingüístiques".

La protesta l'han encapçalat les líders d'aquest moviment, les empresàries Úrsula Mascaró i Manuela Cañadas i el coordinador de l'entitat, Joan Pons, que han defensat que el català sigui un mèrit però no un requisit en la carrera professional.

A la manifestació han anat els presidents del PP i Ciutadans (Cs) de les Balears, Biel Company i Xavier Pericay, d'Actúa Baleares, Jorge Campos, i membres dels sindicats CSI-CSIF i del Simebal, el Sindicat Metge de les Balears.

El futur decret contempla que els metges i infermers hauran de tenir la titulació de català B1 (elemental) i els auxiliars d'infermeria el nivell A2 (bàsic). Els que guanyin una plaça en les oposicions sense tenir de partida aquests graus de coneixement tindran dos anys per assolir-los; si no ho fan, tindran restringits els trasllats, la promoció interna i l'accés a la carrera professional, el que suposa l'accés a plus econòmics.