Unes 750.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat aquesta tarda al carrer Marina de Barcelona per demanar l'alliberament dels consellers i els presidents de l'ANC i Òmnium. Els assistents han arribat provinents de nombrosos punts de Catalunya, amb més de 900 autocars.

Els trens també han anat molt plens des del migdia, per persones que es desplaçaven a la capital catalana. La forta afluència de gent ha deixat petit el carrer Marina, i els manifestants han acabat arribant per la banda muntanya fins a la Travessera de Gràcia, mançanes amunt. 

La manifestació estava encapçalada per una primera filera amb familiars directes dels presos polítics. En una segona capçalera hi havia els representants de les formacions polítiques independentistes que donaven suport a la marxa.

Una manifestació d'advocats de Vic, la comarca del conseller Carles Mundó, ha reclamat abans la llibertat dels presos polítics.

Al final de la marxa, familiars i amics dels presos han llegit un missatge de cadascun d'ells, en els quals han agraït la solidaritat i han reiterat el seu compromís amb Catalunya. Grairebé totes les intervencions han acabat amb un "Visca Catalunya", que el públic ha correspost cridant "lliure".

La gran afluència de la manifestació, que ha fet petites les previsions de l'ANC i Òmnium, ha captat l'atenció internacional. France Presse ha indicat: "Els independentistes es volen remobilitzar i criden a una nova manifestació".