Les Marchas de la Dignidad han convocat una concentració aquest diumenge a la Puerta del Sol de Madrid, comunicada a la Delegació del Govern espanyol, per exigir la llibertat "immediata i sense càrrecs" del líder de l'ANC Jordi Sánchez i del president de la també independentista Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, empresonats preventivament per un presumpte delicte de sedició.

Les Marchas de la Dignidad, que van organitzar per les massives mobilitzacions des de tota Espanya a la capital per demanar 'Pa, Sostre i Treball' pels més desfavorits, han convocat ara aquesta concentració, que tindrà lloc aquest diumenge a les 19 hores, en contra "del cessament de les persecucions a les organitzacions polítiques i socials de Catalunya".

"Després de la brutal repressió soferta pels centenars de milers de persones que van exercir el seu dret a votar el passat 1 d'octubre, expressem tota la nostra solidaritat amb el poble català, al mateix temps que denunciem la salvatge actuació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, que es van comportar com un autèntic exèrcit d'ocupació", assenyalen en una publicació.

Així, han lamentat les persones ferides aquest dia, les detencions de membres del Govern català per organitzar el referèndum, l'"inacceptable discurs" del rei i l'actuació de jutges i fiscals "al servei de la repressió, dirigits pel govern del PP i secundats pel PSOE i Ciudadanos, que han mostrat davant els ulls del món i davant els qui han volgut veure en l'Estat espanyol fins a quin punt el règim del 78 és hereu directe del franquisme".

"Aquesta bàrbara repressió desfermada sobre un poble que només pretenia votar és la mateixa que es va exercir sobre les Marxes de la Dignitat al març del 2014, ara sobre el poble de Múrcia o la que s'abat cada dia contra la classe obrera, contra els qui resisteixen als desnonaments o la que persegueix amb ferotgia la joventut dels barris obrers", asseguren.

Aquesta organització s'ha mostrat a favor del dret d'autodeterminació a Catalunya i en tots els pobles que ho reclamin. "Els seus legítims objectius de sobirania requereixen per a la seva realització de la imprescindible lluita conjunta per acabar amb el règim hereu de Franco i que porta 40 anys pendent", han esgrimit.