Nova crida de les entitats sobiranistes a sortir al carrer. Aquest cop, per donar suport a la investidura de Carles Puigdemont com a president en un ple que està convocat per a aquest dimarts a la tarda, però sobre el qual plana el dubte que finalment es pugui celebrar per les mesures cautelars imposades pel Tribunal Constitucional i amb la incògnita que el candidat de JuntsxCat aparegui al Parlament.

En aquest context d'incertesa i pressió judicial, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han fet una crida als independentistes a concentrar-se prop del Parlament a primera hora de la tarda coincidint amb l'inici del ple del Parlament per investir el president de la Generalitat, convocat per a les tres de la tarda.

L'ANC ha demanat que la manifestació sigui "massiva" i "no violenta" i que serveixi per "fer respectar el vot dels catalans", que "és un dret inalienable del poble de Catalunya, representat en el Parlament". L'entitat també ha subratllat que "defensar el dret de Carles Puigdemont a ser investit president és defensar la democràcia, a Catalunya i arreu del món".

A més, l'ANC ha anunciat aquest matí que repartirà caretes de Puigdemont per dur durant la manifestació.

Per la seva banda, Òmnium assegura que "és la ciutadania qui ha escollit el Parlament i és el Parlament qui ha d'escollir el president de la Generalitat" i afegeix: "Que ningú ignori el teu vot. Recuperem les nostres institucions".