L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat per aquest dimarts una mobilització que començarà a la plaça de Sant Jaume, davant del Palau de la Generalitat, i anirà fins al Parlament per donar suport a la celebració del ple d'investidura convocat pel president del Parlament, Roger Torrent.

La comitiva arrencarà de la plaça de Sant Jaume a les 14.30 hores, mitja hora abans de l'inici previst del debat d'investidura, sobre el qual ara com ara pesen nombrosos interrogants.

L'ANC, segons ha explicat en un comunicat, instal·larà una pantalla gegant al passeig de Lluís Companys, als voltants del Parlament, per seguir en directe el ple d'investidura i per reclamar que "es recuperi el Govern cessat il·legalment a causa de l'article 155" de la Constitució.

A la concentració es repartiran caretes de paper amb la cara de Carles Puigdemont, perquè la gent pugui mostrar el "suport" al candidat de Junts per Catalunya per ser investit president de la Generalitat.

Puigdemont ha demanat avui empara a Torrent per poder sotmetre's al ple d'investidura convocat per demà, ateses les "actuacions judicials i governamentals de l'Estat, encaminades a obstaculitzar l'exercici" del seu "mandat com a diputat i com a candidat a la presidència de la Generalitat".