L'ANC ha carregat contra l'acord ERC-PSOE, tot assegurant que "és un retrocés per a l'independentisme i una submissió a l'Estat". En un fil de Twitter d'aquest divendres, l'Assemblea ha criticat que "el conflicte amb l'Estat no se soluciona amb un perdó" —en referència a la llei d'amnistia—. "Si volen normalització, que reconeguin el dret a l'autodeterminació i la voluntat majoritària del Parlament", ha manifestat. És veritat que ha reconegut que "l'amnistia serà positiva per a un gran nombre de represaliats", tot i que ha advertit que "no està clar que els beneficiï a tots". "A més, exculparà els policies que ens van atonyinar l'1-O", ha recordat.

🔴 Negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez, DIRECTE | Última hora dels acords

Pel que fa a la continuació de la taula de diàleg, l'entitat independentista ha considerat que "ha fracassat estrepitosament aquests últims anys i que no té cap credibilitat". "Tot indica que és una nova presa de pèl que no arribarà enlloc", ha afegit. També ha atacat la condonació de deute autonòmic, que ha titllat d'un "nou café para todos perquè és d'aplicació a totes les comunitats autònomes". "És a dir, ens perdonen part del deute que hem generat per culpa del seu espoli fiscal, que continuarem patint", ha resumit. I no s'ha oblidat del suposat traspàs "integral" de Rodalies, que "dependrà d'una empresa amb la participació d'un 50% de l'estat espanyol, que podrà vetar les decisions estratègiques". "No estan clars ni els terminis ni el finançament", ha reblat.

Finalment, l'ANC ha expressat que "el més greu és que el pacte incorpora un acatament de l'ordenament jurídic espanyol que implica una renúncia a la unilateralitat". És per això que ha carregat contra ERC i Junts perquè "no es coordinen". "Ni a Madrid, on pacten per separat quan l'independentisme és decisiu; ni a Catalunya, on l'independentisme té majoria absoluta. Així no anem enlloc", ha lamentat. Així doncs, ha defensat que "ara, més que mai, és quan des del Parlament cal avançar cap a la independència". "Tenim majoria al Parlament i la DUI congelada des del 2017. Som-hi!", ha conclòs.