Una multitudinària concentració celebrada a la plaça de Colón de Madrid ha clamat a favor de la defensa de la Constitució i de la unitat d'Espanya, després del referèndum de l'1-O a Catalunya. A la manifestació s'ha pogut veure una gran quantitat de banderes espanyoles i sentir lemes dels assistents com 'Viva Espanya', 'Soc espanyol' i "Amb colpistes no es dialoga".

La Fundació Denaes ha estat l'organització convocant de la concentració a la plaça de Colón aquest migdia, a la que s'han adherit prop de 50 entitats. Entre elles s'inclouen Fundación Villacisneros, Círculo Balear, Fundación Valores y Sociedad, Convivencia Cívica Catalana, Enraizados, Comunidad Judía del Principado de Asturias, Hazte Oír, Foro de Guardias Civiles, Galicia Bilingüe, Fundación Gustavo Bueno, Foro Sevilla Nuestra, Profesores por la Ética, Observatorio Cubano de Derechos Humanos i la Asociación de las Damas de Blanco.

Els manifestants, de totes les edats, han atapeït la plaça de Colón amb banderes espanyoles al coll o a la mà i han cridat a l'uníson consignes com "Viva Espanya", "Puigdemont a la presó", "No som fatxes, som espanyols", "Amb colpistes no es dialoga", al mateix temps que s'ha cantat i ballat al ritme de la música.

"Catalunya mai no serà independent"

El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, ha transmès als mitjans de comunicació el compromís de la seva formació amb la unitat d'Espanya i ha assenyalat que estan "amb la majoria silenciosa". A més, Casado ha defensat la Constitució i ha assegurat que "Catalunya mai no serà independent", perquè el Govern espanyol farà el que calgui per impedir-ho.

En declaracions als mitjans, el president de Denaes, Iván Espinosa, ha explicat que amb aquesta concentració venen "a abraçar Espanya per part de tots els espanyols, vinguin d'on vinguin". "El que esperem d'això és que es compleixi la llei i es faci complir la llei", ha afegit.