Milers de persones —44.000 segons el recompte realitzat pel diari Naiz— s'han manifestat aquesta tarda a Bilbao per mostrar el seu rebuig a l'aplicació a Catalunya de l'article 155 de la Constitució i recolzar l'exercici del dret a decidir. La mobilització, que es desenvolupa sota una intensa pluja, ha estat convocada per la coalició sobiranista EH Bildu, els sindicats ELA, LAB, ESK, Steilas, entre uns altres, i la plataforma Gure Esku Dago, compte també amb l'adhesió de polítiques formatives com Podemos o Ezker Anitza-IU.

Entre els participants destaquen el coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi; la parlamentària navarra de la coalició soberanista Bakartxo Ruiz, els secretaris generals d'ELA i LAB, Adolfo Muñoz i Garbiñe Aranburu, respectivament, l'exsecretari general de LAB Rafa Díez Usabiaga, recentment excarcelat, així com representants polítics de la coalició Elkarreki Podemos.

Després d'una pancarta en què es pot llegir el lema 'Contra el 155. Democràcia i dret a decidir', la marxa ha partit des de les immediateses de La Casilla i té previst recórrer els principals carrers de la capital de Biscaia per finalitzar a l'Ajuntament.

La manifestació d'aquest dissabte és la tercera que es celebra a Bilbao en suport de Catalunya durant el darrer mes i mig, però una diferència dels dos anteriors no està comptant amb representants del PNB després que la formació jeltzale hagués rebuig "les formes en què s'ha gestat aquesta iniciativa ".