L'anunci de la data de les eleccions per part del president del Parlament, Roger Torrent, ha provocat un efecte dòmino a les altres entrevistes que en els programes matinals s'estaven emetent en paral·lel.

La declaració de Torrent a El Món a RAC1 ha estat: "Si no hi ha un debat d'investidura al Parlament, anirem a eleccions. De fet, el còmput finalitzaria el 10 de febrer i, per tant, aniríem al diumenge 14 de febrer". I d'aquí ja s'ha donat per entès i confirmat que el 14 és la data escollida. 

Primer ha contestat Budó

En aquell mateix moment i des d'una altra ràdio, Aquí Cuní a Ser Catalunya, s'estava entrevistant la portaveu del govern de Junts per Catalunya, Meritxell Budó. D'entrada ha intentat esquivar la pregunta: "Sabíem que per aquestes dates aniria, però concretament el 14, no. El reglament estableix que el president del Parlament ho convoca".

Davant la insistència del periodista Josep Cuní, sobre si realment no estava sorpresa d'aquest anunci per part de Torrent, la portaveu del Govern ha acabat admetent el que semblava evident: "Hi ha hagut una manca de comunicació entre el Parlament i el Govern de la Generalitat i en aquest sentit tindrem les explicacions oportunes de per què ha sigut així".

Després, Borràs

La política catalana interessa, també a l'estat espanyol. Per això, després de Budó s'ha succeït una segona veu del mateix partit. La diputada al Congrés Laura Borràs també ha mostrat el seu malestar per les declaracions de Torrent. En el seu cas, ho ha expressat des del nou programa de TVE, La Hora: "Sembla que ho ha anunciat en el transcurs d'una entrevista. En principi aquestes qüestions s'haurien d'acordar, però sembla que ha estat així, que ha afirmat que la data que seran les eleccions és el 14 de febrer".

La periodista Mònica López ha insistit: "M'ho confirma o té la mateixa informació que jo?". I Borràs ha sentenciat: "Tinc la mateixa informació que vostè".

La diputada ha admès que també hi havia altres dates sobre la taula, el 31 de gener o el 7 de febrer: "Es feia perquè caigués en diumenge i no en un dia entre setmana, tot i que això, al cap i a la fi, és una tradició franquista. Per tant es podia fer quan toqués específicament al calendari, com una qüestió normal i natural en un dia laborable, però sembla que la data que es perfila és el 14 de febrer".

Precisament, des d'Esquerra, Roger Torrent ha declarat que prefereix diumenge abans "que un dimecres laborable i escolar". Seguint els càlculs marcats, la data que tocaria és el 10 de febrer.