L'elecció del director de Catalunya Ràdio i TV3 a través d'un procés públic de selecció no ha evitat la tensió política entre els socis de Govern. Els dos representants de Junts al Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Àngels Ponsa i Josep Riera, no han avalat l'elecció de Jordi Borda com a nou director de Catalunya Ràdio que s'ha ratificat aquest matí. L'argument que han esgrimit, segons diferents fonts consultades per ElNacional.cat, és que el projecte que havia presentat el també periodista Miquel Calçada a la comissió tècnica era el millor tot i que el resultat final dels dos candidats era pràcticament "d'empat".

Davant d'aquesta situació, a diferència del nou director de TV3, Sigfrid Gras, que ha obtingut els vots dels set membres del Consell de Govern, Borda només n'ha aconseguit 5: els dels tres representants del PSC -Lluís Garriga, Carme Figueras i Gemma Ribas- i dos d'ERC -Rosa Romà i Lluís Noguera-, atès que els dos de Junts han fet costat a la candidatura de Calçada.

Aquest ha estat el primer cop que la Corporació escollia els directors de TV3 i Catalunya Ràdio a través d'un procés de selecció públic i obert, en aplicació de la nova llei de la CCMA. Les propostes que s'han presentat han estat valorades de per una comissió formada per sis "persones independents". En total s'han presentat 10 candidatures per a la direcció de Catalunya Ràdio i 9 a TV3, els noms dels quals no s'han fet públics perquè estan protegits pel compromís de confidencialitat. 

Borda-Calçada

Això no obstant, a l'hora de ratificar l'elecció dels nous directors al Consell de Govern d'aquest matí, els representants de Junts han argumentat que l'informe tècnic de Miquel Calçada era millor que el de Borda. La designació ha tingut en compte diferents aspectes, segons ha explicat la Corporació en un comunicat intern, entre les quals, "la capacitat de transformació i el talent intern de la CCMA com a motor de canvi" o que els projectes presentats "estiguin en consonància amb les bases del projecte de refundació de la CCMA".

Segons fonts de Junts, un cop aplicats els diferents barems que s'han tingut en compte per a l'elecció, Borda i Calçada haurien quedat "tècnicament en empat", amb 92 punts Borda i 89 Calçada. Per aquesta raó, els dos representants d'aquesta formació haurien fins i tot plantejat, segons algunes fonts, una direcció compartida de Borda amb Calçada. Davant la falta d'acord, han evitat recolzar Borda i han mostrat el suport per Calçada com a director de Catalunya Ràdio.

Borda ja ocupa actualment la direcció de Catalunya Ràdio, atès que va ser designat de forma interina després de la destitució de Saül Gordillo, igual com Gras dirigia ja TV3 de manera provisional des que va ser destituït Vicent Sanchis.