El ministre d'Interior, Fernando Grande Marlaska, ha esquivat respondre a l'avís de l'excap de gabinet de Pedro Sánchez, Iván Redondo, que ahir va advertir que no hi pot haver un retrobament entre Catalunya i Espanya sense el president Carles Puigdemont. Marlaska, que avui ha participat a Barcelona a la reunió de la Junta de Seguretat, ha insistit que aquesta "és una qüestió que està en l'entorn judicial".

Durant la presentació aquest dijous al vespre a Barcelona del llibre que el periodista Toni Bolaño ha escrit sobre la seva etapa a la Moncloa, Iván Redondo va defensar la necessitat d'un retrobament total entre Catalunya i l'Estat. En aquest punt va advertir que "no pot haver un retrobament total sense el president Puigdemont" i que també Puigdemont ha de deixar clar que està de la banda de la solució i no de la banda del problema, per la qual cosa li va reclamar "un missatge". 

Convivència Catalunya-Espanya

En una compareixença al faristol del Palau de la Generalitat posterior a la reunió de la Junta de Seguretat, Marlaska ha subratllat que Pedro Sánchez, des que va prendre possessió el juliol del 2018 de la presidència del govern espanyol, ha situat com "el seu primer objectiu generar la convivència entre Catalunya i la resta d'Espanya". "Crec que en aquests tres anys moltes coses han canviat", ha reblat.

En qualsevol cas, i en referència a la situació del president a l'exili ha insistit que hi ha una imputació formalitzada i que davant d'aquesta situació correspon a la Justícia pronunciar-s'hi. Aquest matí, el ministre ja havia insistit a reclamar a Puigdemont la seva compareixença davant de la justícia.

La reunió de la Junta de Seguretat ha servit per acordar una ampliació de la plantilla dels Mossos fins arribar als 22.006 efectius, la qual cosa representa un increment del 20% de la plantilla actual. "És un dia que ens podem donar per satisfets i veure la importància de la coordinació entre les Administracions, sempre pensant en els ciutadans, que és el que cal fer", ha celebrat Marlaska.

 

A la imatge principal, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, durant la seva compareixença al faristol del Palau de la Generalitat / Montse Giralt