Les Comissions del Congrés són un dels eixos principals de debat dels diferents grups polítics i un posicionament dels partits a l'alça. Tant és així, que el govern de Pedro Sánchez ha decidit presidir fins a 17 comissions i cedir sis més a Unidas Podemos amb què es convertiran en la majoria dels òrgans parlamentaris.

Qui ja ha denunciat la manera de fer és el diputat basc de Bildu, Jon Iñarritu. que lamenta no poder assistir a totes elles per la mala organització en els horaris: "Està molt bé que les comissions en el Congrés es constitueixin demà però convocar-ne diferents a les mateixes hores no té cap sentit, pensant que molts diputats haurem d'escollir la que (no) se'ns va acudir.

Si ens fixem en el detall del calendari de la constitució de Comissions d'aquesta legislatura, s'han programat un total de cinc reunions a la vegada. I aquesta manera de fer es repeteix al llarg de tot el dia. A tall d'exemple, a les 9.30h hi ha una comissió d edefensa, una altra d'hisenda i una altra de seguretat. Però unes hores més tard, a les 12.30h, també s'han programat una d'indústria, cultura o estatuts dels diputats, entre d'altres.calendari