L'exportaveu de Ciutadans a les Corts Valencianes Toni Cantó pensava que tindria un futur prometedor al costat d'Isabel Díaz Ayuso per les eleccions del 4-M. Tanmateix, la seva candidatura va ser vetada abans de veure l'aclaparadora victòria del PP. Avui, de la mà de l'advocat Gonzalo Boye, li ha arribat una nova mala notícia: haurà de buscar-se feina. Cantó tampoc serà conseller del govern madrileny. 

Així ho ha expressat Boye a través d'una publicació al seu perfil de Twitter en la qual fa referència a una notícia de Diario 16: "Vaja... Toni haurà de buscar-se una feina", ha escrit. 

tuit gonzalo boye isabel diaz ayuso toni cantó

I és que, en el text es revela que Ayuso ha decidit no donar-li cap càrrec a Cantó a l'hora de formar el nou equip de govern, per contra, sí que ho ha fet amb una altra exmembre de la formació taronja, Marta Rivera de la Cruz, que serà la nova consellera de Cultura, Turisme i Esports. 

 

EuropaPress 3642898 presidenta comunidad madrid candidata reeleccion isabel diaz ayuso abrazaToni Cantó i Isabel Díaz Ayuso durant la campanya electoral del 4-M / Europa Press

 

Es tracta d'un cop dur pel fitxatge que es va fer des de Gènova, atès que la reanomenada presidenta va assegurar durant la campanya que "per ser conseller o viceconseller no cal estar en les llistes" per, així, deixar obertes totes les possibilitats. 

El govern d'Ayuso

No obstant això, després ser investida ahir divendres amb el suport de Vox, avui, ha jurat el càrrec pels pròxims dos anys i ha donat prioritat a part del seu equip en l'anterior legislatura. 

És més, el govern continuista d'Ayuso només té dues noves incorporacions, Concepción Dancausa -que va ser imputada l'any 2017 pel cas de Mercamadrid-, com a consellera de Família, Joventut i Política Social  i Carlos Izquierdo, encarregat d'Administració Local i Digitalització. 

Investida amb majoria absoluta

La candidata del PP va guanyar les eleccions del 4 de maig amb 65 escons dels 136 de l'Assemblea de Madrid i ahir va rebre el suport de la majoria absoluta de la cambra autonòmica.

Amb els 13 representants de la ultradreta, encapçalats per Rocío Monasterio, Ayuso va superar els 69 escons en què se situa la majoria absoluta. En la votació Más Madrid, PSOE i Unidas Podemos es van oposar a la investidura. 

Així doncs, Ayuso ha estat reelegida després de l'avançament electoral, que va convocar després de la moció de censura de PSOE i Cs a Múrcia. Fa dos anys, el 2019, la candidata del PP va aconseguir governar sense haver guanyat les eleccions en coalició amb Cs, que aquest cop no ha obtingut representació. 

 

Imatge principal, Gonzalo Boye / Europa Press