Cap de les setze sectorials del PDeCAT s'ha posicionat, de moment, a favor de seguir amb la proposta de la direcció encapçalada per David Bonvehí. En canvi, el comunicat Junts signat pels "consellers presos, a l'exili i al govern" ha rebut en menys de 24 hores el recolzament públic de nou d'elles, més de la meitat: Relacions Internacionals, Institucions Públiques, Social i Diversitat, Gent Gran, Dret i Justícia, Cultura, Seguretat i Defensa i les últimes en fer-ho, Feminisme i Igualtat i Polítiques Digitals. Totes elles aposten pel lideratge del president Carles Puigdemont i la constitució de Junts per Catalunya com a organització polítics. L'objectiu és assolir la independència de Catalunya i aquesta és la prioritat que marquen.

El PDeCAT haurà de provar convèncer les sectorials que li queden i encara no s'han pronunciat. Ni comptant amb totes elles, assoliria una majoria de partit que recolzés el projecte que ara mateix representen. Les set sectorials que hauran de donar una resposta els propers dies són: Territori i Medi Ambient, Ensenyament, Empresa, Universitats i Recerca, Salut, Esport i Activitat Física i Primer Sector. El projecte del president Puigdemont encara no ha trobat cap negativa.

Silenci de Bonvehí

Bonvehí no s'ha pronunciat sobre el comunicat. En les darreres hores ha reiterat que el futur del PDeCAT es decidirà "entre totes i tots". Coincidint amb l'aniversari de la sentència contra l'Estatut, Bonvehí ha repiulat el tuit de Puigdemont: "Deu anys després, l'Estat no ha fet cap rectificació, ni ha demanat excuses, ni ha fet cap autocrítica. Al contrari".