Els capitostos del cop d'Estat del 23-F de 1981 van anar a parar a la presó després del seu fracàs, però la seva vida entre reixes va ser molt menys dura del que podria semblar. De fet, per a alguns ni tan sols no hi havia reixes, però és que a més hi havia majordom, barra lliure de marisc i en algun cas concret, visites femenines.

Així ho va revelar ahir a la nit el programa El Intermedio de La Sexta, en un reportatge on s'explica com en el Castell de la Palma, a Ferrol, Antonio Tejero –qui va assaltar el Congrés dels Diputats–, va ser reclòs en una cel·la sense reixes i va tenir un tracte exquisit amb vistes a la ria. És més, a causa de la seva presència, l'establiment es va dotar de calefacció, aigua calenta i mobiliari més semblant a un hotel que al que suposadament era, una presó.

Un altre capitost colpista, Jaime Milans del Bosch –el que va treure els tancs al carrer a València–, va anar a parar a la presó de Caranza, també a Ferrol. Malgrat que el colpista es va queixar de la seva situació, el cert és que compartia majordom amb un altre penat, Luis Torres Rojas –qui tenia encomanat prendre Madrid amb la Divisió Cuirassada Brunete–. A ambdós, el seu criat els servia els menjars i els atenia al llarg de la jornada.

És més, segons el testimoni del majordom, Manuel Macías, Milans contava fins i tot amb la visita "una vegada al mes, d'una amiga o acompanyant". Sens dubte, unes condicions de vida que van fer més suportable la seva estada a les presons, encara que en tot cas, cap dels sentenciats no va arribar a complir íntegrament la seva condemna.