Dos dels magistrats de la sala segona del Tribunal Suprem són Vocals de la Junta Electoral Central (JEC); la sala segona és la que jutja els líders independentistes. Es tracta dels magistrats Luciano Varela Castro i Ana María Ferrer.

Ho confirma el Boletín Oficial del Estado que el passat 31 d'octubre de 2017 va nombrar Vocals de la Junta Electoral Central a una sèrie de magistrats del Tribunal Suprem.

De fet, la Junta Electoral es va reunir aquest dilluns al migdia, motiu pel qual es va suspendre el judici al procés durant 4 hores, perquè Varela i Ferrer poguessin assistir a la trobada.

En aquesta reunió de la JEC es va decidir, entre d'altres coses, donar un termini màxim de 48 hores al president del Govern, Quim Torra, perquè ordeni la retirada de les "estelades" i llaços grocs que puguin trobar-se als edificis públics dependents de la Generalitat. Així consta a l'acord que la Junta Electoral va adoptar aquest dilluns en resposta a una reclamació presentada per Ciutadans, en la qual protestava per l'exhibició de "símbols ideològics o partidistes en edificis i espais públics".