La presidenta de la comissió de garanties de Junts per Catalunya, Magda Oranich, ha apuntat aquest dimecres la possibilitat d'apartar-se de l'avaluació del cas de Laura Borràs si aquesta petició arriba a l'òrgan. Ara com ara, ha explicat Oranich en una intervenció al 'Planta baixa' de TV3, "la comissió no ha de dictar res" referent a la presidenta del partit perquè "no hi ha res" al damunt de la taula. "Quan s'hagi de decidir alguna cosa, si encara hi soc perquè el mandat és curt i espero que no m'agafi, jo m'aparto del tema si cal", ha afirmat la jurista.

Les declaracions de Magda Oranich arriben l'endemà que mantingués una reunió amb el secretari general de Junts, Jordi Turull, que es va fer a petició d'aquest últim amb la intenció de calmar les aigües després de les declaracions de la jurista defensant que si ella fos Laura Borràs, hauria dimitit. Va ser una conversa llarga i que Oranich ha qualificat de "molt normal". En aquesta trobada, Turull va demanar a la responsable de la comissió de garanties que convoqués una reunió de l'òrgan, segons ha detallat ella, però en aquests moments no té intenció de fer-ho. Tanmateix, Magda Oranich s'ha reiterat en la seva opinió: "Si jo fos ella, hauria dimitit". En aquest sentit, per a la jurista "és més important la institució que només una persona" i ha recalcat que es tracta d'una "opinió personal".

Magda Oranich no deixarà la presidència de la comissió de garanties de Junts

Al llarg d'aquests darrers dies, alguna agrupació local dels juntaires havia demanat la dimissió de Magda Oranich per les declaracions en què considerava que si ella estigués al lloc de Borràs, hauria fet un pas al costat per "respecte a la resta de companys". Preguntada per aquesta qüestió, Oranich ha explicat que no li han arribat aquestes peticions i que Jordi Turull no li va fer esment de "res de tot això" a la reunió del dimarts. En tot cas, la presidenta de la comissió de garanties de la formació ha descartat deixar el càrrec: "Ara no toca". Magda Oranich ha deixat entreveure que seria una manera de "cedir" a algunes d'aquestes peticions —minoritàries— o als "insults" que ha rebut aquests darrers dies a Twitter, tot i que ha afegit un "si fos per ganes...".

Sigui com sigui, Oranich ha alertat que tot plegat esdevé una "cortina de fum per no parlar del problema real, que és que el Parlament està sense una presidència" plena. "Hi ha baralles, però la resta de partits de la cambra estan d'acord amb l'actuació a emprendre. Amb tothom estant en contra, em sembla que jo dimitiria", ha destacat. Alhora, la jurista ha dibuixat un escenari complicat per a Laura Borràs i sosté que és un "cas perdut". En aquest sentit, ha volgut posar al damunt de la taula la sentència d'aquest dimecres que avala l'actuació de la Junta Electoral Central per retirar l'acta a Pau Juvillà. "Ja hi ha dues sentències del Tribunal Suprem, la de Torra i la de Juvillà, de manera que ja hi ha jurisprudència al respecte i és bastant clar el que passa", ha precisat. Preguntada per l'última vegada que va parlar amb Laura Borràs, Magda Oranich ha asseverat que no ho fa des del passat mes de setembre.