Más Madrid ha rebutjat l'oferta d'Unidas Podemos i es presentarà en solitari a les eleccions madrilenyes del maig. Així ho ha comunicat aquest dimarts qui serà la candidata, Mónica García, que ha argumentat que "disposar de tres opcions amb garanties de representació és la millor manera de mobilitzar".

En un comunicat, García ha descartat l'oferta que els havia fet Pablo Iglesias per anar plegats als comicis, tot i que ha allargat la mà a futurs pactes postelectorals amb Podem. "No s'ha de confondre la unitat d'acció amb la unitat de paperetes. Nosaltres sempre anem en bloc. Però ara és el moment de tres candidatures fortes i aquesta és la clau", ha relatat. En aquest sentit, s'ha compromès a treballar amb col·laboració, cooperació i diàleg amb la resta de formacions amb les quals comparteixen objectius.

"Madrid no és una sèrie de Netflix. Fa molt temps que estic treballant a Madrid i les dones estem cansades de fer la feina bruta i apartar-nos en els moments històrics. Les dones sabem parar l'extrema dreta sense que ningú ens tuteli.  Em ve de gust ser la pròxima presidenta de la Comunitat de Madrid, tinc i idees i molta feina a l'esquena", ha assegurat. 

En aquest marc, critica implícitament la proposta d'Iglesias perquè "a la irresponsabilitat d'Ayuso de convocar eleccions en plena pandèmia no podem sumar-hi ni més frivolitat, ni més espectacle ni més testosterona". Segons García, els "cops d'efecte" només "distreuen" de la necessitat de fer fora Ayuso i Vox de la Puerta del Sol.

Dona, de 47 anys, metgessa de la sanitat pública i mare, tal com ella es descriu, emprendrà una cursa electoral amb Iglesias com a competidor. Más Madrid rebutja d'aquesta manera la petició del líder de Podemos, Pablo Iglesias, que es presenta per Podemos i que havia emplaçat la formació d'Íñigo Errejón a arribar a un acord per celebrar unes primàries i conformar una llista única de l'esquerra a l'esquerra del PSOE.

De fet, ahir el líder de Podemos va anunciar que estaria disposat a anar de número dos de García si calia i instava Más Madrid a arribar a l'acord per "despertar i il·lusionar" l'electorat. Tot i això, les ofertes no han estat suficients per fer canviar d'opinió el partit d'Errejón, que actualment té una vintena de diputats enfront dels 7 de Podem.

El portaveu dels Comuns al Congrés, Jaume Asens, havia advertit aquest matí que l'entesa seria difícil perquè "les ferides són molt profundes" i mancava temps.

Imatge principal: La candidata de Más Madrid / Mónica Garcia