Portar una gigaurna en un cotxe amb remolc fins a Madrid com a acte de suport a la compareixença de Francesc Homs davant el Tribunal Suprem pel judici del 9-N costarà al col·lectiu Moltes Mercès 90 euros de multa, segons la denúncia que els ha fet arribar l’ajuntament de Madrid, on els imposa la sanció per haver comés una “infracció lleu” de trànsit, en “no respectar els senyals en una via de circulació restringida o reservada”.

Els fets van tenir lloc el passat 26 de maig, quan membres d’aquest col·lectiu van passejar la gigaurna pels carrers de Madrid dins de la comitiva organitzada pel sobiranisme com a acte de suport a Frances Homs. Jordi Roset, un dels portaveus del col·lectiu, assenyala que el vehicle va passar “per la Calle Mayor per poder arribar a les Corts i resulta que la circulació estava restringida, fins i tot la de les urnes”.

El col·lectiu, que debat ara si pagar o no la multa i si respon al requeriment de l’ajuntament madrileny d’identificar el conductor del cotxe, considera que la multa en el fons és una manera per part de l’Ajuntament de Madrid de deixar clar “de quin bàndol estan, després de les crítiques que van rebre per deixar que Puigdemont, Junqueras i Romeva donessin la conferència sobre les raons de la independència en un local seu”.

Amb tot, Roset no discuteix la infracció, però assegura: “el que ens molesta és aquest conjunt de gestos que serveixen al poder espanyol per demostrar que manen i que tenen la darrera paraula. La multa és un detall petit però significatiu”.