La Comunitat de Madrid ha aixecat, des de les 00:00 hores d'aquest dilluns, les restriccions a les zones bàsiques de Villaverde, Puente de Vallecas i Moratalaz, a més de Torrejón, Parla i Guadarrama després de presentar "una marcada tendència descendent" de la incidència de Covid, però es mantenen les limitacions en 31 zones fins al 22 de novembre.

Amb això, la normalitat ha tornat a les zones bàsiques d'El Espinillo, San Andrés i San Cristóbal al districte de Villaverde de la capital; les zones de Rafael Alberti i Peña Prieta al districte de Puente de Vallecas, i la de Vinateros-Torito al districte de Moratalaz; a les zones de Brújula y Las Fronteras a Torrejón de Ardoz; la de San Blas a Parla, i la zona de Guadarrama.

"Reducció consolidada del 50% o més"

En aquestes deu zones s'ha observat "una reducció consolidada del 50% o més de la incidència acumulada a catorze dies, així com una marcada tendència descendent" dels contagis per Covid-19, segons l'ordre que la Comunitat de Madrid va publicar al BOCM d'aquest dissabte.

Tanmateix, pel risc de contagis es mantenen les restriccions a 31 zones bàsiques de salut (ZBS) fins a les 00:00 hores del 23 de novembre, podent ser "prorrogades si així ho requerís l'evolució de la situació epidemiològica".

Les zones restringides

Les 31 zones que es mantenen restringides a Madrid capital són Núñez Morgado (Chamartín), Guzmán el Bueno (Chamberí), Entrevías, Pozo del Tío Raimundo, Alcalá de Guadaíra, y Numancia (Puente de Vallecas); Daroca (Ciudad Lineal), Pavones y Vandel (Moratalaz), Puerta del Ángel (Latina), Virgen de Begoña (Fuencarral-El Pardo) i les zones d'Infanta Mercedes y Villaamil (Tetuán).

També continuen amb mobilitat limitada tot el municipi de Collado Villalba; les zones de Cerro del Aire y Valle de la Oliva, a Majadahonda; San Juan de la Cruz, a Pozuelo; Pintores, a Parla; Colmenar Viejo Norte; Morata de Tajuña; les zones de Doctor Tamames y Barrio del Puerto, a Coslada; y els municipis de Galapagar, Alpedrete, El Boalo-Cerceda-Mataelpino, Villarejo de Salvanés, Colmenar de Oreja, Chinchón, Villaconejos, San Martín de Valdeiglesias, Pelayos de la Presa i Moralzarzal.

Les xifres a Madrid

Aquest diumenge, Madrid notificava 663 casos nous de coronavirus, dels quals 150 corresponien a les últimes 24 hores i la resta a dies anteriors, i 26 morts més en hospitals, segons l'informe de la situació epidemiològica d'aquest diumenge, amb dades a tancament del dia anterior.

La Conselleria de Sanitat va notificar en la jornada precedent 1.925 casos nous, dels quals 887 corresponen a les últimes 24 hores i la resta a dies anteriors, i 34 morts més en hospitals.

El nombre de pacients hospitalitzats en planta va augmentar en 88 respecte al dia anterior, situant-se en 2.033, i el de pacients a l'UCI també va augmentar fins a 441 amb 49 altes hospitalàries.