El diputat socialista Eduardo Madina, qui es va enfrontar a Pedro Sánchez en les primeres primàries del PSOE, ha comunicat avui al grup socialista que, a partir del mes de setembre, deixarà el seu escó al Congrés, mentre ha desitjat molta sort al secretari general del PSOE.

En un comunicat, Madina explica que ha traslladat a la portaveu parlamentària del PSOE, Margarita Robles, la seva decisió d'iniciar una nova etapa professional "que res no tindrà a veure amb l'activitat política i institucional" i que a partir de setembre ja no desenvolupés la seva activitat com a diputat socialista en el Congrés.

"Desitjo molta sort tant a Pedro Sánchez com al PSOE, un partit fonamental en el desenvolupament del nostre país que sempre em tindrà a la seva disposició," remarca Madina, que afegeix que els valors i principis del PSOE continuaran sent els seus i continuaran guiant la seva vida.

En el comunicat, Madina assegura que representar una part de la societat amb la seva feina en el Congrés ha estat "l'honor" més gran que li ha concedit el PSOE i tots aquells ciutadans i ciutadanes que van confiar en ell.

De la mateixa manera, destaca que treballar al costat dels seus companys del grup socialista li ha deixat "suficients mostres de qualitat humana, talent i capacitat" com per saber que ha estat un "enorme privilegi" formar parteix d'un grup "absolutament excepcional".

"A tots ells, moltíssimes gràcies," conclou la nota de comiat.

En principi i tret que es produeixi la seva renúncia, li substituirà en l'escó el següent en la llista del PSOE per Madrid en les eleccions de juny de 2016, el veterà polític socialista José Enrique Serrano, qui va ser cap de Gabinete del president José Luis Rodríguez Zapatero.

La marxa de Madina es donava per segura des de fa setmanes després de la victòria de Pedro Sánchez en les primàries socialistes en qui es va imposar per un ampli marge a la presidenta andalusa, Susana Díaz, i l'exlehendakari Patxi López.

Madina va ser un dels màxims col·laboradors de la candidatura de Susana Díaz i, de fet, va ser l'encarregat de presentar la presidenta andalusa en la seva posada de llarg com a candidata en un acte a Madrid al qual van assistir exsecretaris generals com Felipe González o Alfredo Pérez Rubalcaba.

Per encàrrec de la gestora que va assumir el comandament del partit després de la marxa de Sánchez l'octubre passat, Madina també va ser el coautor de la ponència marc del 39 Congrés del mes de juny passat que després va ser àmpliament esmenada per la nova direcció de Pedro Sánchez.

De fet, Madina va renunciar a presentar la ponència en el Congrés, conscient que ja no comptava amb el suport de Pedro Sánchez i perquè no volia participar de la seva "demolició" en mans del secretari general.

En conèixer-se la seva renúncia a l'escó, el grup socialista li ha desitjat "tota la sort del món".

"Gràcies per tots aquests anys en el Congrés, pel teu talent i el teu treball," resa un missatge a Twitter.