El Brexit ha suposat en terrabastall en el si de la Unió Europea. Un dels països més potents del club europeu, el Regne Unit, ha marxat, i cal que els Estats membres tornin a repartir els lideratges. Aquest fet el té molt clar el president francès, Emmanuel Macron, que durant una visita a Polònia, ha detallat els països que ell creu que han d'assumir aquest lideratge.

Per a Macron aquest lideratge ha d'anar a petar a tres països, França, és clar, Alemanya i, per últim, i per sorpresa, Polònia, un Estat amb un govern d'ultradreta i més aviat euroescèptic. Això no només vol dir que Polònia ja és un dels Estats a tenir molt en compte a la UE, sinó també que per a Macron Espanya i Itàlia ja no són tant transcendents dins la UE. Després de reunir-se amb el seu homòleg polonès Andrzej Duda, Macron ha demanat que s'han de reactivar les relacions trilaterals amb Alemanya, sobretot en matèria de seguretat i amb les relacions amb Rússia.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat