"La sobirania (nacional) no es desfà, tret que un poble sencer vulgui fer-ho". Així s'ha expressat el president francès, Emmanuel Macron, en ser preguntat pel cas català durant el debat sobre el futur de la UE que ha tingut lloc aquest dimarts al Parlament Europeu d'Estrasburg

Macron ha sortit així en defensa d'Espanya, tot i que no ho ha dit directament, i ha demanat que es respecti el "marc democràtic" i es reconegui la Constitució "agradi o no". En aquest sentit, el president francès ha volgut mostrar-se "sensible" davant totes les "expressions culturals", però ha demanat que la "sobirania s'expressi a nivell estatal". 

El cap d'Estat francès ha contestat així a l'eurodiputat del PSOE Ramon Jáuregui que, en el torn de preguntes, li ha demanat què pensa dels nacionalismes que volen crear estats fora dels seus estats, en una clara referència als independentistes catalans. 

En el seu discurs inicial, Macron també ha parlat dels nacionalismes, als que ha titllat d'"egoistes", i ha demanat avançar cap a una Europa més forta amb una sobirania compartida.