L'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, fins ara militant del PSC, ha estripat el carnet del partit i ha deixat l'alcaldia aquest dissabte en una roda de premsa. Lupiáñez al·lega que no comparteix la deriva de la direcció del partit des de l'aplicació del 155 i l'empresonament dels consellers i els Jordis.

El ja exalcalde ha declarat que ha estat una decisió llargament meditada i que el detonant ha estat la posició que ha agafat el PSC entre Catalunya i Espanya i, per conseqüència, com ha encarat el sobiranisme català aquests últims mesos. Lupiáñez ha afegit que l'1 d'octubre va ser una prova de llibertat i no una il·legalitat com diu el PSC. Durant la roda de premsa també ha comentat que ha estat una decisió difícil i aquest dissabte ha estat un dia trist després de 20 anys de militància i molts més com a simpatitzant.

Lupiáñez ha emplaçat al PSC de Blanes a buscar-li un substitut a l'ajuntament i buscar nous pactes per tal de no perdre l'alcaldia, ja que PDeCAT i ERC van sortir del govern per discrepàncies amb el PSC respecta la seva posició envers el 155.