Luis Rubiales seguirà sent president de la Reial Federació Espanyola de Futbol després d'aferrar-se al càrrec durant l'Assemblea General Extraordinària d'aquesta entitat arran de la polèmica per la seva intolerable actitud en la final del Mundial, on va besar Jennifer Hermoso, jugadora de la selecció espanyola, i on va celebrar el títol agafant-se els genitals al costat de la infanta Sofia, de només 16 anys, i la reina Letícia. I si bé s'ha disculpat per aquesta darrera actitud, s'ha negat a dimitir, com s'havia anunciat que faria en les últimes hores, pel petó a Hermoso, que havia reclamat mesures contundents contra Rubiales a través d'un comunicat del seu sindicat. Anant més enllà, ha assegurat que aquesta besada va ser consentida per la futbolista i ha anunciat mesures legals contra polítics de l'esquerra espanyola que havien demanat la seva dimissió i l'havien acusat d'haver comès un delicte. Concretament, ha citat Yolanda Díaz, vicepresidenta en funcions i líder de Sumar; Irene Montero, ministra d'Igualtat en funcions; Ione Belarra, ministra de Drets Socials en funcions i Pablo Echenique, exportaveu parlamentari d'Unidas Podemos. 

"S'han referit a aquesta acció amb la paraula 'vexar', 'violència sexual', 'sense consentiment', que és part de la clau, 'agredir'... Per l'amor de Déu, que pensaran les dones que de veritat han estat agredides sexualment, una dona que realment ha estat obligada. A aquestes persones que han dit això de mi, que m'han acusat, que estan tractant d'assassinar-me públicament, em defensaré com qualsevol espanyol als jutjats. Exerciré accions contra aquestes persones", ha anunciat Rubiales durant l'Assemblea Extraordinària, en la qual s'ha presentat com a víctima d'un suposat fals feminisme. Rubiales ha estat aplaudit en nombroses ocasions durant el seu parlament i alguns dels assistents s'han arribat a aixecar per ovacionar-lo al final de la seva intervenció. 

La denúncia de Sumar i les declaracions de Montero: "Només sí és sí"

Irene Montero va ser de les primeres a denunciar aquest petó a les xarxes socials, just després de felicitar les jugadores per convertir-se en campiones del món. "No donem per fet que fer un petó sense consentiment és cosa "que passa". És una forma de violència sexual que patim les dones de manera quotidiana i fins ara invisible i no ho podem normalitzar", va escriure a Twitter diumenge, una idea en la qual va anar aprofundint en els dies següents: "És molt senzill. Dues persones es besen si totes dues volen, si hi ha consentiment. Només si és sí", va escriure la ministra en funcions. La polèmica llei del només sí és sí, també coneguda com a llei del consentiment, precisament havia estat una de les mesures estrelles de Montero des del govern espanyol i diversos juristes han assenyalat des dels fets de diumenge que segons aquesta, un petó sense consentiment podria ser delicte. Rubiales ha anat insistint durant tot el seu discurs de la vergonya que el petó havia estat consentit. 

Per la seva part, Sumar, la plataforma que lidera Yolanda Díaz, va denunciar aquest dimarts davant el Consell Superior d'Esports Rubiales per una "infracció greu" pel seu petó. Tal com recull un comunicat publicat per la formació, la Federació Espanyola de Futbol disposa d'un protocol per actuar contra casos de violència sexual en què s'inclou "besar a la força" o "l'inadequat contacte corporal, abraçades...". Per això, consideren que els fets durant l'entrega de medalles "podria qualificar-se d'agressió sexual contra una jugadora", en aquest cas, Jennifer Hermoso. Aquest dijous, quan totes les informacions apuntaven cap a una dimissió de Rubiales que finalment no s'ha acabat produint, l'andalús s'hi ha negat a crit de "No dimitiré!", Montero, Díaz i altres personalitats de l'espai polític ho celebraven, assegurant que "el feminisme ho està canviant tot". Ara, aquest divendres, la mateixa Montero ha publicat una nova piulada, assegurant que l'únic que busca el president de la RFEF és la seva "impunitat". "Davant això, actua la Fiscalia i el CSD per protegir la jugadora, per dir no al masclisme i per garantir el dret a la llibertat sexual. Ara més que mai, Jennifer Hermoso, no estàs sola".