En una entrevista a El Mundoel bisbe auxiliar de Valladolid i secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola, el sovint polèmic Luis Argüello, assegura que a la Conferència Episcopal li preocupa la unitat d'Espanya. "La unitat d'Espanya és un bé que s'ha mantingut al llarg de segles", al·lega el bisbe Argüello. Posteriorment matisa: "Això no vol dir que tinguem una idea fixa de com s'ha d'organitzar la unitat d'Espanya".

A més a més, en la mateixa entrevista, Argüello adverteix que si l'assignatura de Religió deixa de ser avaluable per la reforma educativa, portaran al govern espanyol als tribunals, ja que aquesta assignatura, com a avaluable, està prevista als acords Església-Estat del 1979. Argüello dona suport a que hi hagi centres educatius eclesiàstics segregats tot al·legant que "països escandinaus i estats del nord d'Amèrica estan recomanant que a determinats trams educatius sigui recomanable la diferenciació".

Això sí, Argüello evita en qualsevol cas prometre indemnitzacions de l'Església per a les víctimes de pederàstia (com s'ha fet a d'altres països), com a molt es mostra obert a oferir teràpies.

Argüello també es mostra evasiu sobre qui serà el futur president de la Conferència Episcopal: no es pronuncia sobre si té més números l'ultraconservador arquebisbe d'Oviedo, Jesús Sanz, o el cardenal Joan Josep Omella.