Luis Alfonso de Borbó, besnet de Franco, cosí segon de Felip VI i pretendent al tron de França, serà el nou president del patronat de la Fundación Nacional Francisco Franco, i ocuparà la vacant que va deixar la seva àvia, Carmen Franco, morta el desembre del 2017 als 91 anys d’edat.

Luis Alfonso, fill d’Alfons de Borbó ―mort el 1989 i cosí de Joan Carles― i Carmen Martínez Bordiu ―neta de Francisco Franco― s’ha significat aquests darrers dies mostrant el seu rebuig frontal a l’exhumació i trasllat del Valle de los Caídos del dictador Francisco Franco. Ara ho podrà fer al capdavant d’una entitat que va néixer amb la voluntat de “difondre la memòria i obra” del dictador feixista.

Segons avança El Independiente, el nomenament va ser confirmat el passat 1 de març, però el nou president no exercirà fins que no passi un any de dol per la mort de l’anterior presidenta.

El nou president de la Fundación Franco, parent directe de l’actual rei d’Espanya, va estar present en la concentració ultra que va tenir lloc el passat 15 de juliol al Valle de los Caídos, on centenars de persones van fer la salutació feixista entre càntics del Cara al sol, banderes falangistes i crits de "Viva Franco".

Pretendent al tron de França

A més de fer costat als ultres en la negativa al trasllat de les restes del seu besavi, Luis Alfonso és considerat el pretendent al tron de França ―on regnaria com a Lluís XX en cas d’una improbable restauració borbònica― per una de les branques monàrquiques franceses, la dels legitimistes.