L'exconsellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha fitxat pel Col·legi d'Administradors de Finques Barcelona-Lleida (CAFBL), segons ha anunciat aquest dijous la institució en un comunicat. Ciuró ocuparà el càrrec d'assessora en Relacions Institucionals i Comunicació, amb l'objectiu de "consolidar" les relacions institucionals amb les administracions públiques catalanes i ampliació l'acció de comunicació amb els ciutadans. Des de la institució defensen que la incorporació és una aposta clara per consolidar passos en el camí de créixer com a col·legi professional i posicionar els col·legiats com a referents professionals en el sector de l'habitatge amb relació al dret de consumidors i usuaris. 

Col·laboració amb les administracions

La trajectòria professional i l'experiència en el món de la política i de l'advocacia de Lourdes Ciuró són claus per impulsar les vies de col·laboració i el diàleg amb les administracions, tal com ha assegurat el president del CAFBL, Lorenzo Viñas: “El Col·legi vol aportar l'experiència i qualitat professional dels Administradors de Finques i el seu coneixement en matèria d'habitatge, per ajudar tant el sector públic com els ciutadans de Catalunya”. Ciuró va exercir de consellera de Justícia entre maig de 2021 i octubre d'aquest any, quan va abandonar l'executiu coincidint amb la sortida de Junts. L'exconsellera està llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 1994 i ha exercit d'advocada durant 17 anys, especialitzada en Dret Civil i Mercantil.

Modernització i agilització de la justícia

El passat mes d'octubre, Ciuró va fer la seva última tasca com a consellera en l'acte de traspàs de la seva cartera a la consellera entrant, Gemma Ubasart, a la seu del Departament. En aquell acte va voler recordar que la justícia és una política social més. En l’acte de traspàs Ciuró va entregar un llapis de memòria a Ubasart on hi ha els projectes del Departament que queden a mitges. Ciuró, durant l'acte, va explicar a la seva successora quines havien estat les qüestions que el Departament havia prioritzat i havia treballat des del mes de maig de 2021, quan la consellera sortint va prendre possessió del càrrec. 

Entre aquestes qüestions, Ciuró va il·lustrar Ubasart sobre el projecte de beques per a opositors a judicatura o fiscalia, l’ús del català als tribunals, els programes de recuperació de restes de fosses comunes de la Guerra Civil i la cultura de la mediació com a eina alternativa de resolució de conflictes. “Sempre hem dit que és molt important que construïm sobre el terreny ja caminat”, va afirmar Ciuró a Ubasart. Paral·lelament a l'acte, l'exconsellera va destacar a través d'un fil a Twitter un seguit de projectes que ja han estat impulsats des de la conselleria i d’altres que haurien de “veure la llum” en els pròxims mesos. Un dels eixos, va indicar, que és la modernització i agilització de la justícia a través d’iniciatives com un augment pressupostari en justícia gratuïta, la creació de cinc nous partits judicials de cara a l’any que ve, o l’ampliació dels registres civils.