A Quim Torra l'ha triat Carles Puigdemont, però l'ha posat Mariano Rajoy. Aquesta és la idea al voltant de la qual versa l'editorial d'avui de Federico Jiménez Losantos a Es la mañana de Federico a esRadio que, com ja és habitual, ha carregat fort contra l'independentisme català i el seu candidat —a qui ha definit com a "racista vulgar del ramat" —, però també contra el govern del PP.

"Mariano Rajoy ja té el que volia: un president colpista que no sigui cocomocho (com anomena a Puigdemont)". Així ha obert Losantos el programa avui a les 6 del matí, quan també ha deixat anar que "Cocomocho, que era la marioneta de Artur Mas, que en realitat era la marioneta d'Anna Gabriel i dels desodorants de la CUP, i es va convertir després en un ninot amb vida pròpia i ha posat un altre ninot, també amb vida pròpia".

Ara bé. Si la premsa espanyola generalista ja carregava dur contra Torra i el digital del grup de esRadio anava encara un pas més enllà que els altres diaris, Losantos es corona amb les seves descripcions al futur president de Catalunya. El conductor del programa matinal de la ràdio citada no té —com mai no ha tingut— cap problema per deixar anar que "l'únic avantatge que té el Torra, que té una cara que és el mirall de l'ànima: l'ànima racista, xenòfoba i sinistra del jove separatisme català".

Els insults, tanmateix, però, no acaben aquí i, de fet, encara pugen més de to. Losantos, que considera que és "el ninot del ninot", el defineix després com a "un odiador professional de tots els espanyols i dels catalans que no siguin nazis-separatistes com ell".

Espanya roba

Losantos ha aprofitat l'ocasió per carregar també contra el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, perquè considera que "ens roba diners per lliurar-se'l a les entitats separatistes" ja que l'Estat espanyol subvenciona Òmnium Cultural, entitat on Torra va ser vicepresident.

Però no només critica el titular d'Hisenda, si no també al president espanyol, Mariano Rajoy, a qui titlla de "cenutrio" perquè considera que a Torra "el posa Mariano i no Puigdemont: Cocomocho tria, però el posa Rajoy". Un Rajoy que, al seu parer, manté una "Generalitat colpista, tan colpista com l'anterior".

És justament en aquest punt on Losantos fa la seva més salvatge definició de Torra: "Ets un racista vulgar, del ramat, del munt, un taujà, que ets allà per insultar Espanya perquè Mariano és tan covard que és capaç de posar-te a tu abans d'assumir ell la presidència de la Generalitat".

Dit això, li desitja a Rajoy que "si hi ha justícia al món, ho pagarà a les urnes i, alguna vegada, al banc dels acusats".