"Supremacista", "president-conserge", "prestigiós talibà"... Si la premsa espanyola generalista anava carregada avui de crítiques i reprovacions al nou candidat a la Presidència de la Generalitat, Quim Torra, Libertad Digital encara va un pas més enllà i sobrepassa una línia vermella amb les seves descripcions sobre el futur president de Catalunya.

Sota el títol "Puigdemont designa candidat a president-conserge un prestigiós talibà", l'adjectiu més suau que atribueix Pablo Planas al seu article al candidat és "dur entre els durs del separatisme".

Aprofitant l'ocasió per definir, també, el Born Centre Cultural —museu del qual Torra va ser director— com "el mercat de verdures convertit en un parc temàtic de l'odi i la manipulació històrica", Planas es lamenta de què si "Rajoy pretén una reposició de l''Operació diàleg' amb els separatistes es trobarà amb una versió encara més radical del nacionalisme que les que encarnen Artur Mas o Puigdemont".

Control remot colpista

Precisament per això, considera que l'objectiu de Carles Puigdemont amb aquesta candidatura és "mantenir el xoc amb l'Estat i en funció de les escaramusses precipitar-se un avançament electoral a la tardor" perquè, a més, "Puigdemont aspira a mantenir el poder sota control remot".

Per acabar, l'autor de l'article es lamenta que el jutge del Tribunal Suprem es plantegés dimecres rebaixar el delicte de rebel·lió o que el Tribunal Constitucional hagi admès a tràmit el recurs del vicepresident Oriol Junqueras —entre d'altres— perquè, segons el seu punt de vista, "les notícies del front judicial animen els colpistes".

Ara bé. Planas es mostra entristit perquè creu que el "renovat full de ruta separatista" comportarà que "el procés empitjori" i, justament per això, cita al govern de Mariano Rajoy a presentar un "recurs en el Constitucional sobre el vot delegat de Puigdemont i l'exconseller de Sanitat Toni Comín podria avortar el 'reset' del cop".