El periodista Federico Jiménez Losantos ha carregat contra el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, per haver negat que s'hagi dedicat diners públics al referèndum de l'1-O. A la seva editorial matinal en EsRadio, el controvertit presentador radiofònic ha assegurat que el govern de Mariano Rajoy, amb especial menció al ministre Montoro, han "col·laborat" amb el "cop d'Estat" a Catalunya.

Losantos ha aprofitat la publicació de l'informe de la Guàrdia Civil, en el que se sostenen que es van desviar 1,9 milions d'euros de diners públics per al referèndum de l'1-O. Segons el periodista, "els diners públics dels espanyols s'han utilitzat per a un cop d'Estat", la qual cosa suposa per a Losantos que Montoro ha de dimitir. "Al puto carrer o no s'aproven els pressupostos", ha deixat anar en antena.

"Això de Montoro és alta traïció, oberta col·laboració amb un cop d'Estat", ha afirmat el periodista, que ja va dir després de l'alliberament del president Puigdemont que calia "fer esclatar cerveseries" a Baviera (Alemanya), com mostra de rebuig la decisió del tribunal alemany sobre el president. No content amb això, Losantos afirma que el ministre d'Hisenda és un "prevaricador".

Contra el govern espanyol

Però Jiménez Losantos té per a tots els membres de l'executiu de Rajoy, que considera "rates" que menteixen als espanyols. "Amb tal de fer veure que poguessin haver intervingut llavors, haver actuat contra el delicte, negaran que hi hagi delicte", afirma el periodista sobre un executiu que creu que "s'ha posat de genolls davant d'Alemanya".

Per a Losantos, el govern espanyol és el "suport directe" perquè els "alemanys no deixin anar Cocomocho (Puigdemont)". "Mariano ha arribat a la conclusió que és millor que no sigui aquí". Com si quedar-se allà signifiqués que es quedés callat", diu. A més, el locutor té algunes paraules per al tribunal alemany, de qui assegura que "no tenen ni idea de dret, ni s'han llegit els arguments, ni són qui per discutir alguna cosa del Suprem". El que fan, diu, és tractar Espanya com "una colònia africana".