Després que la CUP donés aquest dissabte un sí condicional a l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat, el líder parlamentari de CSQP, Lluís Rabell, ha assegurat a RAC1 que "mentre l'Estat espanyol no s'avingui a dialogar, no hi ha res a fer". Una afirmació que ha encès la xarxa amb més de 100 respostes, entre les quals es poden trobar tota mena de retrets.

En aquest sentit, Rabell no ha dubtat en assenyalar que l'equivocació és "romandre dins la lògica processista" alhora que entén que "tal com van les coses no hi haurà cap referèndum." Tot plegat coincidint amb el tret de sortida al procés participatiu "Un País en Comú" encapçalat per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, en un acte on s'han presentat les ponències zero i els documents que serviran perquè la ciutadania debati com ha de ser el nou partit de l'esquerra alternativa catalana.

Precisament, Colau ha reiterat que el seu espai polític “sempre ha defensat i seguirà treballant pel referèndum, no com altres que han passat pantalles molt ràpid, després han tornat i ara ja no saben on són”.