El conseller Lluís Puig adverteix l'Estat que si "censura" la seva restitució i la dels altres consellers del govern de Carles Puigdemont actuarà com una "dictadura". En una entrevista amb l'ACN, Puig recorda que els programes electorals de JxCat i ERC ja parlaven de restitució i confia que des de Barcelona es farà "tot el possible" perquè sigui així.

Amb tot, admet que poden sorgir traves. "Si Torra signa un decret de nomenament i el DOGC no el publica per censura o veto només hi ha un adjectiu: dictadura", sentencia Puig. Segons diu, ell es veu "capaç" d'assumir la conselleria de Cultura des de Brussel·les, ja que la coneix "de pam a pam".

A més, Puig remarca que si el ministre espanyol Méndez de Vigo ha pogut gestionar Cultura "des de 600 quilòmetres sense aparèixer ni un sol dia en 6 mesos" ell es veu "més capaç" de fer-ho des del doble de distància, ja que a través de xarxes o de Skype ha estat "molt present en molts llocs de Catalunya en els darrers mesos".

Amb tot, Lluís Puig avança que per no "entorpir" l'administració catalana dimitiria "a l'instant" si veiés que no pot portar la conselleria "correctament". "El primer que faré si sóc conseller és donar garanties que si no puc desenvolupar la meva feina correctament dimitiré des del moment en què ho vegi", insisteix Puig. Es refereix, matisa, a si no es poden dirigir "bé" les polítiques culturals i la mateixa conselleria des de Brussel·les. "A mi, a nivell de gestió, no m'espanta gens", destaca, recordant que ha estat més de 17 anys dins de la conselleria i la coneix "pam a pam".

En tot cas, si finalment el president Quim Torra nomena una altra persona en lloc d'ell, Puig li proposarà que vagi a Brussel·les per fer "una sessió de traspàs cara a cara" de tot allò que pensa perquè el nou conseller o consellera de Cultura "ho entomi, faci i decideixi". Segons Puig, no serà ell "qui posi pegues" a una nova persona. Més enllà de si és restituït o no com a conseller, Puig es mostra "convençut" que tornarà a entrar a la delegació del Govern a Brussel·les, ja sigui "com a ciutadà europeu i lliure" o com a membre de l'executiu.