El diputat de Junts Lluís Puig ha celebrat el front comú de l'independentisme amb la delegació del seu vot, després que Junts, ERC i CUP hagin previst assumir les conseqüències de mantenir el seu vot amb un pla incert. El líder independentista exiliat s'ha mostrat optimista en una entrevista al programa Més 324, on ha manifestat la seva "gran il·lusió" amb "el retrobament" de Junts amb ERC i la CUP. "No com en el cas Juvillà", ha retret. Tot i això, ha donat les gràcies als membres de la Mesa del Parlament. 

És veritat que no sap com continuarà el tema. El seu vot serà legal o simbòlic? "Jo no sé l'estratègia", ha reconegut. Això sí, ha recordat que "la Mesa del Parlament ha acceptat la delegació del vot acceptant les conseqüències jurídiques i polítiques". Una idea que també ha compartit a Twitter Aurora Madaula, secretària de la Mesa: "El que hem estat parlant a la Mesa, el que defensa la presidenta Laura Borràs i jo mateixa, és mantenir la delegació del vot i conseller a l'exili Lluís Puig i que el seu vot sigui comptabilitzat, assumint totes les conseqüències jurídiques". "L'estratègia pactada se seguirà fins al final", ha afegit Puig. De fet, ha posat d'exemples tant el 27 d'octubre ni els dies 6 i 7 de setembre, quan tampoc hi havia autorització per fer el que es va fer. "Cal recuperar la sobirania del Parlament", ha reblat. 

TUIT Aurora Madaula
Piulada d'Aurora Madaula sobre la delegació del vot de Lluís Puig

L'independentista exiliat ha equiparat aquesta assumpció de responsabilitats amb la de qui va anar a escridassar el jutge Manuel Marchena, amb la de la Cambra de Comerç o amb la de la presidenta Laura Borràs. "Tota aquesta energia de plantar-nos i dir prou mitjançant la desobediència pacífica em satisfà enormement", ha assenyalat. A més, ha insistit en el fet que cada setmana hi ha alguna persona represaliada que s'ha de presentar als tribunals i que cada setmana hi ha alguna intervenció dels tribunals a les lleis. "Potser hauríem d'haver fet moltes altres escridassades", ha recomanat.

Ha admès que no li ha passat pel cap renunciar al seu escó per no entorpir la tasca de Borràs, ja que "això no té res a veure amb la sentència del Tribunal Constitucional". En aquest sentit, ha precisat que el tribunal de garanties tan sols ha intervingut respecte de la delegació del seu vot i no pas del seu estatus com a diputat. A més, ha aprofitat per mostrar el seu suport "incondicional" a l'actual presidenta del Parlament i ha demanat que se li respecti la presumpció d'innocència. Tant la presumpció d'innocència de Borràs com la de totes les persones que van sovint davant d'un tribunal per tallar una autopista o anar a una manifestació.